Budapesten kerül megrendezésre a 2017. évi Exportfejlesztési Világfórum

Az Exportfejlesztési Világfórum (WEDF), a genfi székhelyű Nemzetközi Kereskedelmi Központ (ITC) kiemelt rendezvénye idén Budapesten, október 25-26-án kerül megrendezésre. A kétnapos rendezvény a kereskedelem fenntartható növekedésére és a munkahelyteremtés hajtóerejére fog összpontosítani, a kis-és középvállalkozásokra fókuszálva. 

Mind az ITC, mind Magyarország Kormánya kulcsfontosságúnak tartja a kkv-k szerepét a kereskedelem vezérelte gazdasági növekedésben és a munkahelyteremtésben. Mint a legtöbb országban, hazánkban is a kkv-k adják a gazdaság gerincét: az üzleti élet több mint 90%-át teszik ki és a globális foglalkoztatás kétharmadához járulnak hozzá.

A konferencia budapesti megrendezéséről szóló együttműködési megállapodást 2017. február 28-án írta alá Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Arancha González, az ITC ügyvezető igazgatója.
 
- A közép-kelet-európai régió még sosem adott otthont a WEDF-nek, ezért Magyarország számára számos előnnyel jár a V4 országok közül elsőként megrendeznie az Exportfejlesztési Világfórumot. A kétnapos rendezvényt a meghirdetett stratégiai célkitűzéseink szolgálatába állítva hozzá tudunk járulni a külgazdasági orientációjú külpolitikánk kiteljesedéséhez. A konferencia kiváló lehetőséget nyújt magas szintű kormányzati találkozók szervezésére, valamint a külpiacra lépni szándékozó magyar KKV-k számára koncentrált kapcsolatépítésre.– nyilatkozta Szijjártó miniszter úr.

González asszony reagálva az elmondottakra kiemelte:
-  Az ITC örömmel fogadja, hogy Magyarország rendezi meg az idei Exportfejlesztési Világfórumot. Magyarország tisztában van a kereskedelem vezérelte növekedés és a munkahelyteremtés fontosságával, egyúttal átlátja a kkv-k versenyképességének szükségességét.

Az idei évi WEDF konferencia tematikája a globális kereskedelmet, valamint üzleti életet alakító aktuális kérdésekre fog fókuszálni, mely során közel 600 résztvevőknek lesz alkalma megismerkedni többek között a környezetbarát üzleti modellek által nyújtott lehetőségekkel. Mindemellett a politikai diskurzusokon túl számos business-to-business találkozóra fog sor kerülni, melyek keretein belül közel 200 hazai cég kap lehetőséget üzleti partnerkeresésre.